Skip to main content
Het eerste logo van Make IT So

Van Visie tot Realiteit: Het Verhaal achter de Oprichting van Make IT So

In een wereld waar digitale transformaties de orde van de dag zijn, neemt Jan Festjens, oprichter van Make IT So, ons mee naar de founding days van Make IT So. Na de moeilijke beslissing om Hypernova te stoppen, herrees hij met een vernieuwde visie en vastberadenheid. Maak kennis met het verhaal achter Make IT So, een uniek program management bureau dat de grenzen verlegt van wat mogelijk is in de wereld van digitale transformaties.

Jan, kan je ons meenemen naar het begin? Hoe begon het allemaal voor Make IT So?

Een jaar geleden begon de reis van Make IT So, ontstaan uit de as van Hypernova. Met in-house advies & coaching programma’s maakte Hypernova pragmatische groeibegeleiding toegankelijk voor ambitieuze agencies, onder meer door het opzetten van schaalbare interne processen. De overgang was niet makkelijk; het afsluiten van een hoofdstuk om een ander te openen is altijd uitdagend. Het was een tijd van reflectie en heroriëntatie, maar ook van grote opwinding over de mogelijkheden die voor mij lagen. Deze verschuiving markeerde het begin van iets nieuws en spannends. Ik stond voor de beslissing om een andere koers te varen en besloot mijn krachten te bundelen en mijn eigen agency te vormen.

Make IT So founder Jan FestjensWaarom wilde je een eigen bureau uit de grond stampen? 

In de beginfase moesten er verschillende kritische vragen beantwoord worden. Ik vroeg mezelf af: Wil ik dit? Kan ik dit? Hoe wil ik het team organiseren? Wat doen we wel, en wat doen we niet? Maar de belangrijkste vraag was vooral, waarom wil ik dit? De antwoorden op deze vragen kwamen snel. In tegenstelling tot traditionele projectmanagementbureaus wilden we het anders aanpakken. Mijn visie op het organiseren van het team werd snel duidelijk. Het doel was om een multifunctioneel team te creëren dat bedrijven kon ondersteunen bij het beheren van complexe digitale transformaties, in plaats van enkel een project manager bij een klant te outsourcen. Dit concept was niet alleen vernieuwend, maar bood ook veel ruimte voor creativiteit en flexibiliteit in onze werkwijze.

Wat maakt jullie aanpak zo uniek en onderscheidend in de markt?

Ik geloof sterk in de kracht van een divers team. Ik besef dat ik niet alles zelf kan en zelf niet schaalbaar ben. De breedte van de diensten die Program Management as a Service (PMaaS) moet bieden, kan niet door één persoon worden gedekt, behalve misschien door Superman of Superwoman. Daarom hebben we gekozen voor een multifunctioneel team. Deze aanpak stelt ons in staat om een breed scala aan expertise en vaardigheden te combineren, waardoor we beter in staat zijn om aan de complexe en veelzijdige behoeften van onze klanten te voldoen.

De naam "Make IT So" is bijzonder. Wat is het verhaal daarachter?

Het kiezen van de naam "Make IT So" was een mentale doorbraak. Deze naam is een knipoog naar het beroemde commando van Captain Picard in Star Trek: The Next Generation. Met deze uitspraak bevestigde hij de uitvoering van een taak, een perfecte metafoor voor de missie van ons bureau. Het geeft onze doelgerichte aanpak weer en benadrukt onze toewijding om elke taak succesvol uit te voeren. De naam resoneerde direct en gaf ons de inspiratie om onze visie verder vorm te geven. De ‘it’ schrijven we, als verwijzing naar digitale transformaties, met hoofdletters. IT dus.

Kan je wat meer vertellen over de specifieke diensten die Make IT So aanbiedt? Wat kunnen klanten van jullie verwachten?

Bij Make IT So bieden we een uitgebreid scala aan diensten, zoals het opstellen, opvolgen en bijsturen van projectplannen, het beheren van budgetten en teamcapaciteit, het coördineren van teams en projectleiders, het identificeren en oplossen van conflicten, en het faciliteren van kick-offs, steering committees, team stand-ups, business reviews, backlog grooming, en meer. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen door het bieden van complete ondersteuning gedurende de gehele projectcyclus. Ons doel is om ervoor te zorgen dat elk project soepel verloopt en de beoogde resultaten worden bereikt.

Wat doen jullie juist niet? Wat zijn de grenzen van jullie dienstverlening?

We outsourcen geen individuen. In plaats daarvan bieden we een hecht team dat elkaar versterkt, wat de klant meer voordeel biedt dan alleen het inhuren van een projectmanager. We geven ook geen inhoudelijke vorm aan het project zelf, maar helpen graag bij de selectie van de juiste leveranciers die de expertise hebben. We ondersteunen het bedrijf bij het bepalen van de juiste projectinhoud en -doelen. Onze filosofie is gebaseerd op samenwerking en het versterken van de capaciteiten van onze klanten, in plaats van simpelweg mankracht te leveren.

Wat zijn jullie plannen en ambities voor de toekomst? Waar zien jullie Make IT So naartoe gaan?

We zijn al betrokken bij verschillende meerjarenprogramma's die gericht zijn op het bevorderen van digitale platformen binnen organisaties. Deze programma's richten zich op het verhogen van de productiviteit en het integreren van legacy tools met klantvriendelijkheid als centraal punt. In het komende jaar zijn onze doelen: het bevestigen dat een multifunctioneel team meerwaarde heeft ten opzichte van traditionele PM outsourcing, onze methodieken verfijnen en als team beter op elkaar ingespeeld raken, en één nieuw meerjarenprogramma binnenhalen. We zijn vastbesloten om onze positie in de markt te versterken en continu waarde toe te voegen voor onze klanten.

Zijn er mensen die je speciaal wilt bedanken voor hun bijdrage aan dit avontuur?

Absoluut. Speciale dank gaat uit naar Vic Rau, Manuel Bollue, Tom De Schutter (voor de naam tip!), Glenn Billiau, Jochen Colla, Hans Bosmans, en vele anderen voor hun mentale en inhoudelijke steun. Ook bedankt aan Guido Madou en Charlie Brouns, zij waren de eerste teamleden bij Make IT So! Hun steun en inzet waren onmisbaar in het opbouwen van wat we vandaag hebben bereikt. Zonder hun bijdrage zou Make IT So niet hetzelfde zijn geweest.

Tot slot, wat is jouw conclusie over de oprichting van Make IT So?

De oprichting van Make IT So is meer dan alleen het begin van een nieuw bureau; het is een inspirerend verhaal van transformatie, innovatie en teamwork. Terwijl we blijven groeien en evolueren, blijven we toegewijd aan onze missie: om gedurfde stappen te zetten waar geen enkel program managementbureau ooit is geweest, en complexe digitale transformaties werkelijkheid te maken. Onze reis is nog maar net begonnen en we kijken uit naar wat de toekomst ons zal brengen.

Add new comment

Restricted HTML

  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
Ons team staat klaar om u te assisteren bij het verwezenlijken van uw digitale transformatie. U kunt op elk moment telefonisch contact met ons opnemen voor een eerste verkennend gesprek, of e-mail ons om een intakegesprek in te plannen.
We kijken ernaar uit om met u samen te werken.

Contact info

Wij helpen jouw bedrijf bij de digitale transformatie.

Recente Posts